Proiectul NemuArt

Proiectul ,,NemuArt" pornește de la citatul sculptorului român Constantin Brâncuși, care afirmă că ,,Artiștii sunt nemuritori", întrucât opera de artă reprezintă o dovadă vie a existenței omului. Arta nu ține cont de vârstă și statut, ea există în formă latentă în oricare individ. Însă, pentru exprimarea acesteia, este necesară o deschidere permanentă și dorința de autodepășire, de ieșire din zona de confort.

Înclinația artistică a fiecărei persoane se reflectă deseori prin vestimentație, expresivitatea limbajului nonverbal, tipului de conținut media consumat. Cu toate acestea, unii indivizi aleg să își neglijeze latura artistică până în punctul abandonării ei complete.
Proiectul „NemuArt” își propune conservarea și dezvoltarea permanentă a laturii artistice individuale, indiferent de statut sau de categoria de vârstă; îi implică pe profesori și elevi deopotrivă, în dorința de a stimula lucrul în echipă și ideea de „parteneri” pe drumul educației.
Propunătorul, Hriscu Daniela-Florina, dorește promovarea artei vizuale în forma sa neșlefuită, proiectul „NemuArt” fiind conceput pentru stimularea spiritului artistic latent.